Vzpomínka na ukrajinský italodance

Vzpomínka na ukrajinský italodance

V souvislosti s válkou na východě Ukrajiny, kterou začalo Rusko, je na místě si připomenout, že i Ukrajina před lety výrazně zasáhla do hudby stylu italodance. 1. září 2008 vznikl projekt Motel Synth George, který založil Serg Yashin pocházející z města Charkov. Inspirací pro název mu zřejmě byl italský projekt Hotel Saint George. Hlavní zpěvačkou se stala Katya Yashina pod přezdívkou Katok, což je zřejmě Sergova dcera.

Mezi největší hity patří Maranza Fairytale (2011) a My Love Song (2011). Tyhle i některé další jsme si připomněli v Italo Dance Chart 542. Skvělou vzpomínkou je také tento výběr hitů na SoundCloudu. V něm najdete i spoustu remixů od Motel Synth George. Na Facebooku se můžete podívat a poslechnout si verzi hitu Maranza Fairytale z roku 2019, do které živě zpívá Katok – jde o takzvaný half-playback.

Ačkoliv je Charkov na východě Ukrajiny a probíhají v něm boje, naštěstí máme informaci, že jsou všichni v pořádku a Katok naštěstí aktuálně v Ukrajině není, jak si můžete přečíst v komentářích na FB Italo Dance Chart.

Aktualizace začátkem dubna: Serg je stále v pořádku a Katok je v Turecku.


Lukáš | 23. 3. 2022 13.08 | Aktualizováno: 6. 4. 2022 17.14 | 281× | RSS: 4×

Komentář Jméno:


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslici pět:
Zaškrkněte prosím tuto kolonku:
Napsal LJ v letech 2004–2024. Design splácal Bulva v roce 2007. Přebírání jakýchkoliv částí webu je podmíněno naším souhlasem.

RSS

DanceMAG.cz - To nejlepší z taneční scény