Stane se z Radia DeeJay Bonton nebo Czechton?

Rozhlasový dům Frekvence1/Evropa2, který se v listopadu stal novým majitelem Radia DeeJay, hledá pro tuto stanici nový název. Značku DeeJay si totiž ponechal předchozí vlastník - italská společnost EleMedia. Jednou z uvažovaných možností je název Czechton. Vyplývá to z databáze Úřadu pro průmyslové vlastnictví, u něhož si společnost Evropa 2 s.r.o. zaregistrovala tři nové ochranné známky.

Novým majitelem licencované společnosti Radio Bonton a.s. se stala francouzská Lagardere International. Do jejího portfolia patří také společnost Evropa 2 s.r.o., která 1. prosince podala na Úřad průmyslového vlastnictví tři žádosti o ochranné známky - CZECHTON, CZECH FM a PRAGUE FM.

Stane se z Radia DeeJay Radio Czechton? Prezident Evropy 2 Michel Fleischmann to sice nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. "Momentálně, v rámci výzkumů, které děláme, vyhledáváme pro dnešní radio DeeJay co nejlepší nový název," řekl RadioTV Fleischmann.

Přestože značka Radio DeeJay funguje teprve rok a každá rozhlasové stanice přináší zmatek a z něj vyplývající pokles poslechovosti, provozovatelům rádia nic jiného než změna názvu nezbyde. Značku DeeJay si totiž italská společnost podle Fleischmanna ponechává. Ani první logická varianta, tedy přejmenování na původní Radio Bonton, není bez komplikací. Ochrannou známku na toto pojmenování totiž nevlastní licencovaná společnost Radio Bonton a.s., nýbrž společnost Bonton a.s., která již léta nemá s rádiem nic společného.

Novým majitelům Radia DeeJay tak zřejmě nezbyde než najít zcela nový název. Nemusí ovšem jít ani o jedno ze tří registrovaných pojmenování. "Výběr názvu však není ani zdaleka uzavřen," dodává Fleischmann.

Každou změnu názvu rozhlasové stanice musí schválit Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Podobné žádosti byly v minulosti obvykle schvalovány bez komplikací (Radia Fajront => Radio Hey Ostrava nebo Zlatá Praha => Fajn Radio), ovšem poslední žádost Radia Student o změnu názvu na Radio Index byla zamítnuta.


Zdrojem je server RadioTV.cz (původní článek).


Autor: Lukáš | 8. 12. 2005 22.16 | 2692× | RSS: 0×

Komentář Jméno:


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslici pět:
Zaškrkněte prosím tuto kolonku:
Napsal LJ v letech 2004–2024. Design splácal Bulva v roce 2007. Přebírání jakýchkoliv částí webu je podmíněno naším souhlasem.

RSS

DanceMAG.cz - To nejlepší z taneční scény