Rozhovor: DeeJay Froggy & DJ Raffy

DeeJay Froggy & DJ Raffy: rozhovor

Celý rozhovor je k přečtení v angličtině na Italodanceportal.com. Zde je náš překlad:

Kdy a pročs začal produkovat hudbu?
FROGGY: Psal se rok 1999 a měl bych být vděčný Vengaboys a jejich poslednímu singlu s tímto názvem: Laughing out loud. 10. červen 1999 je pro mě velmi důležitým datem, protože to byl den, kdy jsem šel poprvé na diskotéku. Jmenovala Velasquez, a zamiloval jsem se do toho místa od prvních pohybů, které jsem udělal na parketu. Po několika písních jsem se vzdálil od tanečního parketu a začal pozorovat DJ večera. Byl technicky dokonalý, nadaný do té míry, že se ujistil, že písně jsou v tu konkrétní chvíli dokonale synchronizované s naším srdcem. Když jsem ho sledoval, pomyslel jsem si: "To je to, co chci dělat!". O tři roky později, v létě 2002, jsem si koupil první software, se kterým jsem začal chápat, jak skládat elektronickou hudbu. A musely uplynout další tři roky, než jsem se naučil skládat s MIDI keyboardem a začal se učit četné techniky míchání a masteringu. Dnes přiznávám, že s učením ještě nekončím! Po 20 letech a četných vzestupech a pádech ve své kariéře se stále učím svou techniku více zdokonalovat a věřím, že to nikdy nebude stačit. Oh, zapomněl jsem, zeptal ses mě proč? Neexistuje žádný způsob, jak to říct, tak to řeknu jen takto: protože mi v žilách koluje hudba místo krve!
RAFFY: Věřím na náhody a že všechno, co se děje, tě zavede na cestu, kterou se vydáš v budoucnu. Můj vstup do světa hudby a produkce začíná v oblasti techno. Měl jsem za strýce dva deejaye a viděl jsem jejich profesionální vybavení, zamiloval jsem se do syntesizeru, a tak jsem šel hledat žánr, který se s ním nejvíce produkoval. Skončil jsem s vášní pro melodie hudby techno, ale pak, o mnoho let později, jsem potkal svého bratrance, který byl také na cestě do světa hudební produkce a byl nadšený pro slavnou kompilaci M2o, tak mi ji představil a nemohu popřít, že jsem se od prvního poslechu šíleně zamiloval do té hudby, která je potomkem techna, ale nevím proč mě zaujala ještě víc, a tak jsem začal na této nové hudební cestě. Hned po poslechu této nádherné M2o hudby bylo v mé mysli mnoho nápadů, jak by to mohly znít nějaké skladby s různými melodiemi nebo různými zvuky, a tak jsem zjistil, že s těmito nápady v hlavě je mohu vytvořit díky specializovanému software. Takže jsem udělal svůj první krok do světa produkce se svým prvním sekvencerem: FRUITY LOOPS 3.

Kdo je váš oblíbený umělec?
FROGGY: Na své cestě jsem měl mnoho zdrojů inspirace. Nemohu ve svých vzpomínkách popřít přítomnost velikánů té doby, jako byli Rossano Prini, Roberto Turatti, Paolo Sandrini, Claudio Lancini a samozřejmě Gigi D'Agostino. Ale pro mě není lepší počin než Scooter! Považuji se za velkého fanouška HP Baxxter & co. od roku 2001, a právě díky jejich hudbě dnes produkuji s uchem zaměřeným na severoevropskou techno scénu.
RAFFY: Můj oblíbený umělec je Danijay, kde beru mnoho inspirací pro své vlastní produkce, a on je důvodem, proč jsem začal produkovat italodance. Samozřejmě, že mám ve svém oblíbeném seznamu mnoho DJs a producentů, ale musím ho zmínit pro mou skutečnou kariéru v hudbě.

Jaká je podle vás budoucnost hudby italodance?
FROGGY: Vím, že se chystám říct něco, co bude mnohým nepříjemné, ale je to závěr, ke kterému jsem dospěl po četných úvahách. Budoucnost scény italodance odpovídá stejné budoucnosti, která je vyhrazena všem stylům hudby: ŽÁDNÁ BUDOUCNOST! V letech kolem roku 2000 bychom jistě mohli mluvit o house scéně, taneční scéně, trance scéně, hardcorové scéně atd. Naopak dnes už hudební panoramata neexistují. Jsou umělci, kteří se objevují a dobývají večery, pódia a slávu díky své důslednosti v produkování skladeb v určitém stylu, díky své vášni pro určitý typ zvuku a díky tomu, že se posouvají vpřed, aniž by chtěli dosáhnout sebemenšího kompromisu. Dvě jména nad všemi ostatními: Alien Cut a Matrix.
RAFFY: Jsem opravdu optimista, pokud jde o tuto novou éru hudby, v rádiích a u místních slýchám návrat starého stylu taneční hudby, rychlého BPM a basy ve 4/4, a to mi dává naději na návrat italodance, jaký si pamatujeme z let 2000-2006.

Co rád děláš ve svém volném čase?
FROGGY: Jsem tatínkem úžasného 3letého chlapečka a vždy rád věnuji svůj volný čas jemu a své rodině, zvláště své ženě Laře. Zbytek se rád učím, co ještě neumím, rád se oddávám hudbě, která mi dokáže dát emoce, a jen si přeji, abych měl čas víc cestovat.
RAFFY: Ve svém volném čase rád prozkoumávám nové země cestováním, poznávám nové lidi, a to mi dává také novou inspiraci pro hudbu.

Jaké jsou plány do budoucna? Styl, projekt atd.
FROGGY: Upřímně, nevím, jak na tohle odpovědět. Myslím, že je pro mě lepší soustředit se na každodenní malé cíle a sám vidět, co mi budoucnost může nabídnout - na základě toho, co budu muset nabídnout já sám.
RAFFY: V budoucnu uvidím více produkcí a také festival, kde budeme moci sdílet svůj styl a přivést více lidí do rodiny italodance, velmi doufám v budoucnost italodance.

Jaké novinky nám můžete prozradit o vaší budoucí produkci?
FROGGY & RAFFY: V dubnu 2024 spatří světlo naše druhé album „Chapter Two“. Pak budeme pokračovat v dalších spolupracích a už teď můžeme říct, že pracujeme na dalším singlu s hlasem Jesse po "Black Moon". Také jsme začali produkovat mnoho písní s umělci jako DJ PGL a Alex Teddy. A po naší první přítomnosti v kompilaci TechnoBase FM vol. 38 budeme také pracovat na další tvrdé taneční písni s Cokem Montillou.


Autor: Lukáš | 20. 1. 2024 7.32 | 391× | RSS: 2×

Komentář Jméno:


Ochrana proti spamu. Napište prosím číslici pět:
Zaškrkněte prosím tuto kolonku:
Napsal LJ v letech 2004–2024. Design splácal Bulva v roce 2007. Přebírání jakýchkoliv částí webu je podmíněno naším souhlasem.

RSS

DanceMAG.cz - To nejlepší z taneční scény